• 'Uitgetekend'

    'Uitgetekend'

    Dementie in termijnen

Wij waarderen het als u de documentaire op onze webpagina wilt delen, zodat de film goed onder de aandacht wordt gebracht.
Het bekijken van ‘Uitgetekend’ is gratis.

Als u een vrijwillige bijdrage wilt schenken, wordt dat gebaar op prijs gesteld.
Met dit bedrag steunt u project dementie.

Doneer en steun project dementie

'Uitgetekend' is een indringende documentaire over de dementerende Texelaar Antoon Goes, die gedurende vier jaar is gevolgd met de camera.
We leren hem kennen als beginnend dementerende in het verzorgingshuis en volgen hem in zijn gang naar het verpleeghuis.

De film maakt op integere en ontroerende wijze duidelijk wat dementie in de loop der tijd met een mens kan doen en laat tegelijkertijd zien wat de ingrijpende, emotionele gevolgen voor de familie zijn.

De dvd van ‘Uitgetekend’ is ook te koop in de webwinkel van Alzheimer Nederland. Prijs: €11,- plus bijdrage in verzendkosten.

Reactie's:


Renske

Inderdaad een integere film die de dementie belicht vanuit de mensen die het treft.

Hanny

Hoe aangrijpend, ik zit hier middenin met mijn echtgenoot. Geen Alzheimer maar Lewy Bodies/Parkinson en ondanks dat wij dit daar D.V. 50 jaar getrouwd zouden kunnen zijn, hoop ik echt dat zijn lijdensweg niet al te lang meer duurt. Hij is hij nu al niet meer, zijn lijden is leven geworden en dat gun je niemand. Dementie, in welke vorm dan ook, is een duivelse ziekte waar geen therapie/medicatie voor bestaat en mens ontluisterend. Lieve familie Goes, dank voor deze met zoveel liefde gemaakte reportage.

christine de jong

Mooie film, en fijn dat het toch zo gaat zoals bij iemand past, hoe moeilijk en pijnlijk soms ook natuurlijk

Klaas Kuipers

Hallo,ik vond het een ontzettend goeie documentaire.Op dit moment maak ik hetzelfde mee met mijn vrouw.Het is heel heftig en het is een verschrikkelijke ziekte.De mensen beseffen niet wat degene meemaakt,die dichtbij de zieke staan.Ik heb haar anderhalf jaar thuis volledig verzorgd,toen ging het helaas niet meer.Ze begon weg te lopen en op 2 april 2016 hebben we(mijn beide zoons en hun vrouwen)haar naar een verzorgingshuis gebracht alwaar ik haar elke dag twee keer bezoek en daarbovenop een dag in de week bij mij thuis haal. 

Sonja

Heel heftig en herkenbaar. Ik weet het nog,64 jaar was mijn mama toen de diagnose kwam. Al daarvoor merkten wij dat er "iets" was. Moeilijke jaren volgden, eerst mijn vader die zeven jaar voor haar zorgde, maar de diagnose niet snapte, de ziekte niet begreep, maar zoveel van haar hield om zolang voor haar te blijven zorgen. Toen  kwam er een plekje vrij in een verzorgingshuis, met veel liefde werd ze verpleegd. Toen werd mijn vader erg ziek, longkanker, mam heeft daar niets meer van gemerkt, ze nam afscheid van een man die ze niet kende, maar haar wel bekend voorkwam, Ze was blij dat deze man geen pijn meer had en zei :"weg is weg" toen we haar vertelde "pap" is overleden.  Zelf heeft ze daarna nog 4 jaar geleefd, ze was van een vrouw van zo'n 80 kilo, naar een hoopje mens van 45 kilo veranderd. Niemand zou dit mogen meemaken/doormaken, het is zo pijnlijk en verdrietig. Mam was  jaar dement. Hopelijk door deze film gaan buitenstaanders begrijpen, waar een kind of partner van iemand met dementie doorheen gaat. Sterkte voor een ieder die er mee te maken krijgt. Sonja

Elou

Zo vreselijk herkenbaar. ...de gevoelens van de dochter.....die met tranen in haar ogen moet vertellen dat zij hoopt uit liefde  dat hij zijn ogen snel mag sluiten......begrijp haar volkomen. ...mensonterend een van je ouders zo te moeten zien aftakelen. ...geheel afhankelijk worden van anderen..... Hemelsschreiend  vind ik t. Zie t iedere week op de afdeling waar mijn lief mams nu drie jaar al weer verblijft....zij is aan n rolstoel  gekluisterd. ...s morgens uit bed met tillift in rolstoel...s avonds uit rolstoel met tillift  weer in bed getakeld.... Dit is geen menswaardig bestaan meer.....mijn mening..... Zou niet mogen gebeuren. ... Wens iedereen sterkte  ermee....en n flinke dosis engelengeduld. ..en veel pakken zakdoeken....om t ooit n plek  te kunnen gaan geven.....iemand  op zo n wijze te moeten verliezen is n extreem lang rouwproces. ......grrrrrr

Liesbeth Rijk

  Een boeiende documentaire over het ziekte proces bij Alzheimer dementie. Het verlies voor de patiënt en naasten, maar ook de kracht wordt ontroerend en integer in beeld gebracht.  

Saskia verhulst

indrukwekkend en zo verdrietig om te zien hoe een mens zo kan aftakelen.

Anneke Boom

Heel confronterend en heel herkenbaar.....wij hebben hetzelfde meegemaakt met mijn moeder.

Diana v Tongelen

Maak dit nu met vader mee heel boeiend.

annelies uitgeest

een film die het waard is om gezien te worden door het grote publiek, mooi en ontroerend.

Nel Bak

Ontroerend, indrukwekkend en herkenbaar.  

Henk

Vervelend om achteruitgang bij iemand te zien. Je mg hopen dit nooit mee te maken.

Jeffrey

Erg boeiend om te zien.

Bekijk alle reactie's